19:00

Storfors AIK2

Referat: Unbyns IF - Storfors AIK2

Det är med tillfredsställelse som man får skriva detta matchreferat! Efter ett antal matcher där vi underpresterat fruktansvärt gör vi nu en bra match och vinner mot ett bra lag.
Vi startar med Marcus i mål, Kris på hb, Aidan och Burman som mb och Niclas på vb. På mmf har vi Nordan och JO. Simon framför med Jens på vä och Linus på hö. Martin längst fram. Avbytare: Gustav, Tomas, Erik och Levi.

Vi hade pratat igenom en del saker som vi ville göra rätt denns gång och det funkar bra under en 25 minuter i första. Vi kan ta ledningen efter ett bra spel ut på Höger där Martin kommer loss och slår in ett inspel till Jens som kommer på bortre stolpen. Han stöter till bollen med utsidan, målvakten räddar och stöter ut den på Jens rygg och sen in i mål igen.
Sista delen av halvleken förfaller vi till att slå väl mycket långt och då tar Storfors över en del och kan kvittera after att vi inte får bort bollen i boxen.

I andra inleder vi stressat och dom pressar, men utan att skapa alltför mycket. Backlinjen agerar bra. Efter den inledande kvarten kan vi så börja skapa alltmer: Martin har ett friläge efter fint framspel från Gustav som han tyvärr bränner. LIte senare kastar Niclas ett långt inkast som når Martin och han kan sprinta loss och lägga in den i målisens bortre hörn. Nu står matchen och väger och vi börjar bli lite trötta på flera ben: Nordan har fått ett jack i pannan och vill helst inte spela nåt mer, Tomas knä är inte juste men dom som är på planen sköter sig bra. I detta läge kommer 3-1 väldigt skönt. Niclas får bollen ute till vänster och kan slå en svepande boll längs kanten som återigen når Martin som löper där framme och kan ta sig runt backen och lägga in den i bortre gaveln. Nu känns matchen klar, men med några minuter kvar kan dom reducera och i sista minuten får dom en dubbelhörna som vi reder ut genom en följsam parad från Marcus i sista sekunden.

Man glädjer sig år försvarsspelet över hela banan idag, inställning och offervilja är på rätt nivå idag. När vi vårdar bollen och rullar runt med lite tålamod så spelar vi bra. Bitvis i matchen glömmer vi det och förfaller till tjongande. Alla spelare gör finfina insatser och ingen nämd ingen glömd.